China’s AI-gigant SenseTime stelt IPO uit na Amerikaanse zwarte lijst – TechCrunch

SenseTime, een van China’s meest waardevolle leveranciers van AI-oplossingen, zet zijn $ 767 miljoen in openbare vermelding in de wacht, het bedrijf zei maandag.

De aankondiging kwam drie weken nadat de Hong Kong Stock Exchange groen licht had gegeven voor de beursgang van SenseTime. Op 10 december heeft het Amerikaanse ministerie van Financiën het bedrijf toegevoegd aan een lijst van: “Chinese militair-industriële complexe bedrijven”, zegt dat het “gezichtsherkenningsprogramma’s heeft ontwikkeld die de etniciteit van een doelwit kunnen bepalen, met een bijzondere focus op het identificeren van etnische Oeigoeren.”

De militaire zwarte lijst verbiedt Amerikaanse investeerders om openbaar verhandelde effecten van SenseTime te kopen of te verkopen.

Als reactie op het besluit van de Amerikaanse regering stelt SenseTime zijn beursgang uit en zal een aanvullend prospectus publiceren met een nieuw tijdschema voor de notering de belangen van zijn potentiële investeerders te beschermen.

“We zijn sterk gekant tegen de aanwijzing en beschuldigingen die in verband hiermee zijn geuit”, zei SenseTime in een verklaring. “De beschuldigingen zijn ongegrond en weerspiegelen een fundamentele misvatting van ons bedrijf. We betreuren het dat we midden in geopolitieke spanningen terecht zijn gekomen.”

In 2019 werd SenseTime op de Amerikaanse entiteitenlijst geplaatst, waardoor het geen zaken kon doen met Amerikaanse bedrijven.

Voor een overzicht van de activiteiten van SenseTime, ga naar ons eerdere bericht:

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Robs-Business.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart