Gillmor Gang: Beatlesverse – TechCrunch

Nou, het blijkt dat de Beatles toch niet uit elkaar zijn gehaald door Yoko. Maar Peter Jackson is misschien dichterbij gekomen. Zijn Get Back-film leek zo ver over de top dat zelfs Beatlemaniacs zoals ik er genoeg van hadden. Maar nee. Op deze editie van de Gang kunnen we er nog steeds niet over uitgepraat raken. Willekeurige recensies door elke derde persoon op straat pleiten Yoko vrij, klagen over het zwakke materiaal en zijn het er in het algemeen over eens dat ze de 15 uur durende cut van de regisseur nog steeds willen zien. Het is als die Groundhog Day met de vier fabs die eindeloos dezelfde fouten herhalen die leidden tot het einde van de grootste show op aarde. Het is gemakkelijk om George Harrison te geloven toen hij later zei dat de Beatles niet zo goed waren, maar waar blijven we dan?

De porties waren niet groot genoeg. Paul was te bazig. John werd uitgecheckt. Ja, dus wat. Heb je ooit de eerste versie van het Gettysburg Address gelezen? Ik wed dat dit de eerste versie is.

Ik denk dat ik eindelijk Twitter Spaces aan het werk heb, of in ieder geval het Record-gedeelte. Dan vertrekt Jack Dorsey en begint massale speculaties over de Blockverse of wat dan ook. Wat begon als een pensioenplan voor Sergei en Larry (alfabet) bracht de herstart van Facebook naar Meta om Mort Zuckerbergs hamer op sociale media te behouden. Ik heb Marc omgedoopt tot Mort als onderdeel van de nieuwe huisstijl. The Beatles deden dit eerst met Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band. Ze blijven in en uit de mode gaan.

Speculaties in de media zijn dat Dorsey de Twitter-stack opnieuw uitlijnt onder de super-app voor cryptowallets van Square/Block. Kijk, hij stopt. Kijk, hij is er nog. Maar het is veelzeggend dat Square veel meer succes heeft gehad bij de Wall Street-menigte dan Twitter, en deze identiteitsshuffle zou aanzienlijk kunnen worden als Twitter zijn softwarestack uitbouwt onder de opvolger van Dorsey. Het doet in veel opzichten denken aan die vroegere tijd toen XML en de webservices-stack RSS, bloggen, podcasting en vervolgens de cloud voortbrachten. Tegenwoordig zijn het nieuwsbrieven, live streaming en live conferencing à la Clubhouse en Twitter Spaces. Kras die doet denken aan; het is wat sommigen proberen te noemen als Web3.

Vorige week stierf een van de oprichters van de Identity-beweging, de geweldige Kim Cameron. Doc Searls, een van de oprichters van de langlopende Internet Identity Workshop-conferentie, herinnert zich dat de groep voortkwam uit een speciale editie van de Gillmor Gang op de laatste dag van 2004 en een daaropvolgende persoonlijke bijeenkomst op de PC Forum-conferentie van Esther Dyson. Kim bracht een zacht gevoel voor humor, diepgaande kennis van het potentieel van identiteit vermengd met samenwerking op het gebied van open standaarden, en de hefboomwerking van zijn rol bij Microsoft. Terwijl de Identity Gang veranderde in IIW, bracht Kim zijn persoonlijke en grote technische identiteiten naar de tafel.

Doc en ik gingen op zoek naar de Identity Gang-show en kregen uiteindelijk, met de hulp van Phil Windley en Doug Kaye van IT Conversations, de link werkend. Ondertussen hebben Doc en ik een gesprek in de clubhuiskamer opgenomen. We zijn vroeg in de uitrol van live opgenomen audio, maar de sporen zijn gelegd en het gesprek is weer aan de gang.

Kim ontwierp wat hij de Zeven Wetten van Identiteit noemde. En cruciaal was dat hij Microsoft zover kreeg dat hij met veel van hen instemde. “Een van zijn wetten zei: meerdere operators”, herinnert Doc zich. “Dat was enorm. En voor Microsoft in die tijd, nou ja, ze runden bijna de hele wereld, om een ​​aantal operators te ondertekenen, wat Kim hen liet doen. Het was een groot probleem. Het was een enorme deal, ook al was er geen formele manier waarop het gebeurde. Maar het was duidelijk.

‘Hij won een hele reeks – ik zou ze geen politieke veldslagen willen noemen – maar zeker schermutselingen binnen het bedrijf om ervoor te zorgen dat ze niet probeerden te doen met wat ze vervolgens met identiteit zouden doen, zoals ze met Passport deden. Het was een enorm invloedrijk iets en dat is het nog steeds. Het geeft informatie over de ontwikkeling die vandaag gaande is met wat SSI wordt genoemd voor zelf-soevereine identiteit, wat eigenlijk precies is wat zijn wetten zeggen: minimale openbaarmaking voor beperkte gebruikers en gebruikerscontrole en toestemming. Het geeft u in feite weer de leiding over de manier waarop uw identiteit wordt gebruikt of het identificeren van dingen over uzelf die online kunnen worden gedaan.

Of het nu gaat om een ​​individuele identiteit of om een ​​bedrijfsidentiteit, de les van de Beatles is de felle strijd om de grotere som der delen te zijn. Deze vier mannen van achter in de twintig hadden de wereld veroverd door zich onder te dompelen in een collaboratief harnas waarvan ze wisten dat het niet stand zou houden. Harrison overwoog openlijk om weg te breken om zijn eigen plaat te maken, maar hij rationaliseerde het als een manier om terug te keren naar de korf voor meer Beatles. McCartney, in een privé 1 op 1 met zijn songwriting partner, vertelde Lennon dat hij de echte baas was, Paul de tweede baas. John duwde terug: “Niet altijd.” Paul had er geen zin in. “Nee, altijd.”

De geschiedenis lijkt te leven in de kieren tussen wat een paar mensen het erover eens zijn dat het de weg vooruit is. Ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de creatieve ruimte die ontstaat uit de spanning van samenwerking. Zoals Keith Teare zegt over deze sessie van de Gillmor Gang, vertegenwoordigt de verheffing van Bret Taylor tot voorzitter van het Twitter-bestuur en co-CEO van Salesforce niet de slechte maar de goede kant van Silicon Valley, “dat is dat mensen elkaars ruggen en geven om resultaten voor bedrijven waar ze niet voor werken. En een van de beste dingen van de Valley is dat het ongelooflijk goed samenwerkt, en dat problemen open en redelijk transparant worden besproken, en dat mensen elkaar kennen omdat het zo’n kleine plaats is.”

Twee van ons gaan nergens heen, zongen John en Paul. Onwaarschijnlijk.

de laatste Gillmor Gang Nieuwsbrief

__________________

The Gillmor Gang — Frank Radice, Michael Markman, Keith Teare, Denis Pombriant, Brent Leary en Steve Gillmor. Live opgenomen op vrijdag 19 november 2021.

Geproduceerd en geregisseerd door Tina Chase Gillmor @tinagillmor

@fradice, @mickeleh, @denispombriant, @kteare, @brentleary, @stevegillmor, @gillmorgang

Abonneer u op de nieuwe Gillmor Gang-nieuwsbrief en sluit je aan bij de backchannel hier op Telegram.

De Gillmor Gang op Facebook … en hier is onze zustershow G3 op Facebook.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Robs-Business.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart