Het Twitter-account van de Indiase premier Modi was ‘kort gecompromitteerd’ – TechCrunch

Het Twitter-account van de Indiase premier Narendra Modi is zondag “kort gecompromitteerd”, aldus zijn kantoor.

Modi’s account – waarvan het handvat @narendramodi is – tweette na middernacht dat India bitcoin officieel als wettig betaalmiddel had aangenomen, wat aanleiding gaf tot vermoedens over een hack vanwege de timing van de aankondiging en ook omdat New Delhi de afgelopen maanden heeft gesuggereerd dat het zal worden invoering van een strikte wet om cryptocurrency te reguleren. Eind vorige maand zei de minister van Financiën van het land, Nirmala Sitharaman, dat New Delhi geen voorstel had om bitcoin als valuta in het land te erkennen.

De zondagse tweet, die sindsdien is verwijderd, bevatte een link naar een schetsmatige website en zei dat New Delhi wat bitcoins had gekocht en van plan was ze onder de inwoners van het land te verspreiden.

Het kantoor van premier Modi tweette zondag dat het account van Modi volledig was beveiligd en dat alle tweets die in die periode werden gedeeld, “moeten worden genegeerd”.

Modi, met meer dan 73 miljoen volgers op Twitter, is een van de meest populaire accounts op het sociale netwerk. Twitter en het kantoor van de premier zeiden dat het sociale netwerk de nodige stappen heeft ondernomen om het account te beveiligen zodra het zich bewust werd van de activiteit.

Het was niet duidelijk wie het account had gehackt. Het schetsmatige blog waarnaar het linkte, was op het moment van publicatie niet toegankelijk.

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Robs-Business.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart