Kleine opmerkingen over groot nieuws – TechCrunch

Welkom bij The TechCrunch Exchange, een wekelijkse nieuwsbrief over startups en markten. Het is geïnspireerd op de dagelijkse TechCrunch+-kolom waar het zijn naam aan dankt. Elke zaterdag in je inbox? Inschrijven hier.

Wat een week, allemaal. Wat een week. Op de een of andere manier is het nieuws er nog steeds, ook al zijn we nog maar een centimeter verwijderd van de tweede helft van december. Tot zover een vakantievertraging! Eerst wat aantekeningen over het belangrijkste nieuws van de week, dan hebben we het over vectorzoeken en wat laatste boekrecensies. In de bres!

  • Het einde van SPAC’s zoals we ze kennen: Het is een verdomd stom idee om tijd te besteden aan bellen bovenkant op een bepaalde marktbeweging – het is een geweldige manier om er in het openbaar gek uit te zien. Toch is de groeiende rook rondom de Trump Media SPAC heeft smogniveaus bereikt, aangezien de BuzzFeed SPAC-deal er alles aan deed om te mislukken bij de finish, alleen om het publiek te hinken en vervolgens bijna de helft van zijn waarde te verliezen. Bovenkant? Bovenkant.
  • Crypto versus TradFi: Het is niet mijn plaats om in het midden van religieuze oorlogvoering te komen, maar de technologiemarkt moet echt beslissen hoe crypto-bedrijven te financieren en op te bouwen. En het antwoord is waarschijnlijk niet durfkapitaal? Deze week zagen we de Verwachtingen OpenSea IPO niet met warmte ontvangen door zijn gebruikers, maar met minachting. gaan openbaar? Waarom geen token uitgeven en in de crypto-ruimte blijven? Nou, omdat er veel traditioneel geld naar OpenSea ging, en die investeerders moeten terugbetalen hun investeerders in dollars, niet in digitale duckets. Hoe dit op te lossen? Onduidelijk, maar ik vraag me af of we op de lange termijn cryptobedrijven volledig zullen zien bouwen op traditionele financiële rails. Waarom niet?
  • SaaS-veelvouden: Het spijt me dat ik dit niet heb opgeschreven, maar we hebben een van de scherpste negatieve bewegingen in softwarewaarderingen in het recente geheugen onlangs. Natuurlijk, de prijzen zijn nog steeds hoog, maar lang niet zo veel als ze waren. Pas op, te dure eenhoorns.
  • En ten slotte verloor Instacart net zijn president: Slechts enkele maanden nadat ze lid was geworden, Instacart stoot een spraakmakende huur af. De Exchange schreef in november een klein stukje over Instacart en merkte op dat rapporten erop wijzen dat de groeisnelheid van Instacart terug naar de aarde is geslagen nadat de pandemische hobbel was getemperd. Het bedrijf is groeit nog steeds, zij het langzaam. Langzame groei zal het bedrijf echter niet naar de beurs laten gaan tegen een prijs die logisch is. Dus, wat staat ons te wachten? We hebben geen idee.

Hoe u dekking krijgt voor uw bedrijf. En vector zoeken.

Een van de beste dingen van het zijn van een verslaggever in de technologieruimte, is tijd doorbrengen met slimme mensen die je de toekomst kunnen uitleggen. niet in de binnenkort zijn we in de metaverse zin, maar in de hier is een technologie die de manier waarop we met informatie omgaan in de toekomst gaat veranderen gevoel.

Binnenkomen Bob van Luijt, CEO en mede-oprichter van Semi-technologieën. De startup is aan het bouwen weven. Zoals met heel veel startups vandaag, is Semi een OSS-bedrijf met winstoogmerk. Eenvoudiger, het bouwt een bedrijf op bovenop een open source-project, namelijk Weaviate.

Bob was zo vriendelijk om niet alleen een paar uur met me te praten over zijn bedrijf, de markt voor het doorzoeken van ongestructureerde gegevens en hoe Weaviate werkt, maar ook om TechCrunch’s 2021-output te schrapen en in een kleine GUI te plaatsen, zodat ik ermee kon spelen.

Dit is trouwens een geweldige manier om verslaggevers om uw bedrijf te laten geven. Niet het schraapwerk; dat was een extra vriendelijkheid – maar om veel tijd te besteden aan het geduldig beantwoorden van ietwat dwaze vragen, zelfs als de verslaggever in kwestie veel terrein moet herlezen.

Hoe dan ook, vector zoeken. Wat Weaviate mogelijk maakt, is het snel doorzoeken van ongestructureerde gegevens. Microsoft zegt dat vector zoeken “maakt gebruik van deep learning-modellen om datasets te coderen in betekenisvolle vectorrepresentaties, waarbij de afstand tussen vectoren de overeenkomsten tussen items representeert.”

Bob maakte dit een beetje eenvoudiger met een voorbeeld. In een traditionele database kunt u gegevens hebben die aangeven dat het Vrijheidsbeeld in New York City staat en dat de Eiffeltoren in Parijs staat. Maar om die gegevenspunten te vinden, moet je naar iets nauwkeurigs zoeken. Met vector zoeken — via Weaviate of een gerelateerd softwareproduct — kunt u de gegevens opvragen om u te laten zien wat de database heeft over bezienswaardigheden in Frankrijk. En zorg ervoor dat de Eiffeltoren-gegevens ontstaan.

Netjes toch? Heel. knutselen met het TechCrunch-portaal dat Bob en zijn team zo vriendelijk waren om op te zetten, werd ik het meest ingenomen met een vraag die ze voorstelden: “Wie schrijft de TechCrunch-nieuwsbrief als Alex Wilhelm er niet is?” Eerlijk gezegd is dit een leuke vraag vanwege de onnauwkeurigheid. Welke TechCrunch-nieuwsbrief? En wat doet? uit gemeen? Welnu, de zoekresultaten slaagden erin een stukje tekst uit deze column te vinden waarin stond dat ik een vrije dag nam en dat Anna de nieuwsbrief zelf zou afhandelen.

Heel cool. Semi Technologies is een vrij jong bedrijf, maar ik houd het wel in de gaten. Om een ​​paar redenen, waarvan de eerste is dat open source startups bijna altijd interessanter zijn dan hun closed-code broeders. Vooral omdat oprichters die bouwen met OSS-technologie een iets minder harde benadering van zaken hebben, en omdat ik Bob leuk vind.

Er komt meer zodra ik mijn bijna 3.000 woorden spaghetti-aantekeningen van telefoontjes met Semi kan samenvatten in iets meer coherents.

Afbeeldingscredits: Semi

Boek Recens

Na deze week behoorlijk wat tijd te hebben besteed aan het werken aan onze tweedelige aanbevelingslijst voor durfkapitaalboeken, voegen we enkele van onze eigen favorieten toe aan de mix. Natuurlijk zijn zoutkorrels als boeken net zo persoonlijk als schilderijen, maar we kunnen niet anders dan enkele van de beste dingen delen die we dit jaar hebben gelezen!

Enkele van Anna’s favoriete 2021 luidt:

Fictie:

Geboren om mild te zijn: avonturen voor angstigen, door Rob Temple

Volgens mijn gegevens was dit het eerste boek dat ik las in 2021, maar 12 maanden later bleef het me echt bij. Misschien ken je de auteur, Rob Temple, als de man achter de hilarische social media-accounts en boekenreeksen Zeer Britse problemen. Maar dit boek is anders. Het is een verslag van zijn worsteling met angst en zijn pogingen om uit zijn comfortzone te komen. Het is ontroerend, zeer herkenbaar en vaak erg grappig – als je een Sue Townsend-fan bent zoals ik, is de kans groot dat je dit ook leuk zult vinden.

Non-fictie:

Cijfers lezen: een gids voor statistieken in het nieuws (en weten wanneer je ze moet vertrouwen), door David Chivers en Tom Chivers

Dit is het boek dat ik nu aan het lezen ben, met het voorbehoud dat ik nog lang niet klaar ben – maar dit is veelbelovend. Het kan brandstof toevoegen aan de reactie van de media, maar het heeft een punt: veel van de cijfers waarover we in het nieuws lezen, moeten zorgvuldig worden bekeken. Dat maakt het een geweldig boek voor zowel journalisten als nieuwslezers. Hoe meer deskundige lezers worden in het lezen van cijfers, hoe geavanceerder we in onze analyse kunnen komen.

Enkele van Alex’ favoriete 2021 luidt:

De verlossingsvolgorde, door Peter F. Hamilton

De beste sciencefiction slaat niet zomaar ruimteschepen op de wereld waarin we leven en noemt het een dag. Inderdaad, de beste sciencefiction hervormt alles, van economie tot menselijkheid tot wetenschap tot natuurkunde zelf. “The Salvation Sequence” is een serie boeken die ik dit jaar heb gelezen en die precies dat deden. Van economie en omgaan met buitenaardse wezens tot wat het betekent om echt mens te zijn en toekomstige politiek, het zit er allemaal in. En het is een helse rit. Ik kan niet wachten tot het volgende deel uitkomt, zodat ik de hele verdomde serie opnieuw kan lezen.

Een herinnering genaamd Empire en Een verlatenheid die vrede wordt genoemd, door Arkady Martine

Er is meer dan één manier om de toekomst te tekenen. Martine schetst een toekomst waarin het concept van beschaving en barbaarsheid botst met kunst en imperium. En geheugen. En verborgen technologieën en oorlog. Het is meer dan ik echt voor je kan beschrijven in een korte blurb, behalve om te zeggen dat wat Martine heeft weten te bouwen in haar sci-fi-universum bijna meer kunst is dan wetenschap. En dat is hoog, hoog loven.

Zwarte zon, door Rebecca Roanhorse

Fantasieromans zijn veel te vaak oplichters van de Europese feodale geschiedenis. Oh je hertog is een ezel? Laat de lijfeigenen maar beter in opstand komen! Dat soort dingen. En dan is er Black Sun, die fantasie een heel andere richting op stuurt. Schijnbaar geïnspireerd door Zuid- en Midden-Amerikaanse tradities, is het een verdomde achtbaan van het goede. Een must om te lezen.

De laatste afgestudeerde, door Naomi Novik

Novik is een verdomd goede schrijver. “Uprooted” en “Spinning Silver” waren allebei een schot in de roos. Maar vanuit mijn perspectief is haar meesterwerk ‘A Deadly Education’. Het kwam eind 2020 uit. En zo begon mijn aftellen naar het vervolg, ‘The Last Graduate’. Zelden is het dat ik de dagen aftel tot er een boek uitkomt, maar hier had ik geen keus. En “The Last Graduate” was geweldig. Als je een hoofdpersoon wilt ontmoeten die je nog nooit hebt gelezen, en een wereld wilt betreden waar alles tanden heeft, lees dan deze boeken. Lees ze. Je zult jezelf dankbaar zijn.

Alex

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Robs-Business.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart