Startups Wekelijks (Taylor’s-versie) – TechCrunch

Welkom bij Startups Weekly, een nieuwe kijk op de start van deze week en trends op het gebied van startups. Om dit in je inbox te krijgen, abonneer je hier.

Als u deze kop niet begrijpt, laten we dan beginnen met een korte geschiedenisles.

Taylor Swift neemt al haar albums opnieuw op, maar niet uit nostalgie. In plaats daarvan neemt Swift dit langverwachte project op zich, zodat ze haar muziek kan beheersen in plaats van een apart muzieklabel. De eerste van haar iconische albums kwamen dit jaar uit, geannoteerd met “(Taylor’s Version)”, zodat oude fans muziek kunnen streamen die de ster ten goede komt, niet de archiefmuziek die eigendom is van het label.

De opstartles, ingebakken in Swift’s gedurfde zet, is minder een sprong dan je zou denken: 2021 herinnerde me aan de kracht van zelfhulp en het belang om van gedachten te veranderen.

In 2021 zagen we dat werknemers meer gingen vragen van hun werkgevers. The Great Resignation was meer dan alleen een nachtmerrie voor het aannemen van personeel, het was een gezamenlijke inspanning van werknemers om huidige banen te verlaten en op zoek te gaan naar iets meer, minder of evenwichtig. Sommigen gingen zelfs de solo-route, de glamour van de scheppende economie nastrevend en op zichzelf weddend. Deze personen, zoals Swift, hebben me aan het denken gezet over hoe je invloed kunt beheren en schalen naarmate je ouder wordt in je carrière. Soms betekent dat dat u al uw albums opnieuw moet opnemen. Andere keren betekent het spreken over de gaslighting die plaatsvindt bij fondsenwerving.

Zelfvoorspraak kan vaak afhangen van het afleren van dingen waarvan je dacht dat ze waar waren. Voor Swift veranderde ze van gedachten over de rol die ze wil spelen bij het bezitten van haar muziek. In 2014 wendde Swift zich tot de WSJ om te pleiten tegen streaming, piraterij en het delen van bestanden en zei: “muziek is kunst, en kunst is belangrijk en zeldzaam. Belangrijke, zeldzame dingen zijn waardevol. Waardevolle dingen moeten betaald worden. Ik ben van mening dat muziek niet gratis mag zijn, en mijn voorspelling is dat individuele artiesten en hun labels op een dag zullen beslissen wat de prijs van een album is.” In 2021 wendde Swift haar aandacht af van het uitschakelen van Spotify en Apple Music, en richtte ze zich in plaats daarvan op eigendom als kanaal om waarde te creëren.

Dit jaar ben ik van gedachten veranderd over veel dingen, van wat een onconventioneel pad naar ondernemerschap is tot wanneer het tijd is om de status-quo in twijfel te trekken (ondanks dat het status-quo is). Mijn taak bleef hetzelfde – rapporteer over beheerders en oprichters van opkomende fondsen en de tegendraadse beslissingen die ze nemen – maar de manier waarop ik het uitvoerde, ziet er anders uit. Vroeger dacht ik bijvoorbeeld dat het vragen van oprichters naar hun concurrenten een goede lakmoesproef was voor openhartigheid, maar nu vraag ik dezelfde mensen naar hun meest onaangename overtuiging over hoe te bouwen – en het werkt veel, veel beter.

De empowerment van het individu en de drang om nu te spreken, was een bepalend gevoel van het jaar. Voor meer informatie over wat ik dit jaar heb afgeleerd over startups, bekijk mijn TechCrunch+-column: “Wat ik dit jaar heb afgeleerd over startups.”

Voordat we ingaan op de rest van deze nieuwsbrief, wil ik mijn condoleances en gebeden overbrengen aan iedereen die Tyson Clark heeft gekend, een algemene partner bij GV die deze week op 43-jarige leeftijd is overleden. Clark was een van de meest prominente zwarte investeerders in de venture-industrie, met een respectvolle erfenis die door velen duidelijk zal worden gemist.

De rest van vandaag zullen we het hebben over diversiteit in geld, klimaat versus crypto en de scheppende economie van vrachtwagens. Zoals altijd kun je me volgen op Twitter @nmasc_ of op Instagram @natashathereporter.

Diverse investeerdersinitiatieven

Afbeeldingscredits: Zane Venture Fund Toen Shila Nieves Burney de eerste close was voor Zane Venture Fund, een durfkapitaalbedrijf dat ze had opgericht om te investeren in diverse oprichtingsteams, realiseerde ze zich dat ze in haar eentje geen vrouwen zag en nauwelijks gekleurde mensen.

“Dit is een probleem”, zei ze. “En ik had het gevoel dat ik zo kon blijven verhogen, maar ik ga door met het rijk maken van blanke mannen.” Vandaag kondigde de beheerder van het opkomende fonds de afsluiting aan van een “divers investeerdersinitiatief” van $ 1 miljoen waarin ZVF 25 slots in zijn debuutfonds toewees aan LP’s die zich identificeren als vrouwen en mensen van kleur. SEC-aanmeldingen tonen aan dat Zane Venture Fund op zoek is naar om tot $ 25 miljoen in te zamelen voor zijn debuutfonds, dus Burney’s carve-out speelt een kleine maar versterkende rol in wie profiteert van de uiteindelijke opbrengst van het voertuig.

Dit is wat u moet weten: Terwijl Burney uitlegde dat de bredere fondsenwervingsomgeving voor opkomende managers van minderheden “enorm is vertraagd” vergeleken met eerder dit jaar. Het doet haar denken aan toen ze in 2018 voor het eerst geld inzamelde, toen LP’s zeiden dat diversiteit geen strategie of onderscheidende factor was. “Ik blijf het gewoon doen als mijn scriptie, en hoewel dat de golf van een jaar geleden was, is het nu gewoon koud … we vinden onze stam van LP’s.”

Geld achter het geld:

Als je niet in crypto zit, zit je in het klimaat

Afbeeldingscredits: Bryce Durbin/TechCrunch

Klimaat wordt de spotlight-sector van 2022. Meest recentelijk heb ik de lancering van Climatic, een nieuw bedrijf, gebouwd door voormalig Lyft CSO en een mede-oprichter van Freestyle Capital. Het duo neemt het op tegen de nieuwe hete sector door zich te concentreren op bedrijven die bedrijven zullen helpen bij het behalen van hun CO2-emissiedoelstellingen.

Dit is wat u moet weten: Kapoor gaf toe dat Climatic-expertisespecifieke klimaatkennis “licht” is in vergelijking met de “OG klimaatinvesteerders”. Ondernemers vragen Climatic grotendeels om hulp bij verkoop, marketing en prijsbepaling van ondernemingen; geen kernachtige uitleg over de grenzen van de commercialisering van cellulair vlees. Het bedrijf heeft een aantal consultants in dienst die voorheen hoofd sales en marketing waren bij andere bedrijven, wat leidde tot kruisbestuiving tussen wetenschappers die verantwoordelijk zijn voor revolutionaire technologie en mensen die minder in het onkruid staan.

Op naar de volgende:

En de start van de week is…

Afbeeldingscredits: Getty Images

Ware noorden! De startende startup, gebouwd door Jin Stedge en Sanjaya Wijeratne, heeft dit jaar $ 50 miljoen opgehaald om onafhankelijke vrachtwagenchauffeurs in staat te stellen hun huidige bedrijven efficiënter te runnen. Het helpt bij het vinden, boeken en coördineren van optredens, het accepteren van betalingen en het optimaliseren van routes.

Dit is wat u moet weten: Het business-in-a-box-formaat is misschien stiller geworden in startup-pitchland, maar het is nog steeds een zeer haalbare strategie, vooral in verouderde bedrijven. Zoals ik al zei tijdens de laatste Equity, geeft TrueNorth me een scheppereconomie-vibe (en positioneert het zichzelf om uit te breiden naar veel meer, hopelijk lucratieve verticals).

Eervolle vermeldingen:

TechCrunch Cadeaugids 2021

TechCrunch Cadeaugids 2021

Afbeeldingscredits: TechCrunch

door de week

Gezien op TechCrunch

Better.com CEO Vishal Garg verontschuldigt zich tegenover huidige werknemers voor ‘blundering’ van massaontslagen; SPAC vertraagd

EV-automaker Lucid Group onderzocht door SEC

Hoe een oprichter de leemte in klantkennis in de cannabisindustrie oplost

MrBeast’s ‘Real Life Squid Game’ en de prijs van virale stunts

Waarom het oprichtersvriendelijke tijdperk een ‘VP of Nothing’ nodig heeft

Gezien op TechCrunch+

Het aandeel van Silicon Valley in de Amerikaanse durfkapitaalfinanciering daalt tot het laagste niveau in meer dan tien jaar

Hoe Credit Karma, verworven te midden van COVID-chaos, verging in het eerste jaar onder Intuit

Samsara zou een decacorn kunnen worden in de komende IPO met IoT-thema

Beste Sophie: 2 vragen over het hervatten van consulaire afspraken

Eerst SPAC, dan halen we AWS neer

Het is officieel een jaar geleden dat ik Startups Weekly heb overgenomen. Bedankt aan de tienduizenden mensen die zich nieuw hebben aangemeld, aangezien deze community een van mijn favoriete onderdelen van het werk is. Als een van mijn favoriete denkers zegt altijd: “Heel erg bedankt voor je aandacht. Ik hoop dat het het waard was, zo niet … afmelden zal mijn gevoelens niet kwetsen en je tijd teruggeven die je letterlijk niet meer terug kunt krijgen.”

N

creditSource link

We zullen blij zijn om uw mening te zien

Leave a reply

Robs-Business.nl
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart